Pyysin viime viikolla Kumouksen seuraajia ja kurssin osallistujia vastaamaan kyselyyn otsikolla "Elämäni erikoisin työhaastattelukysymys". 80 vastausta, toistakymmentä hallitsematonta naurunpyrskähdystä ja pari vihaista mutristusta myöhemmin tämä blogipostaus oli pakko kirjoittaa. Kyselyyn vastanneiden kuulemia outoja kysymyksiä yhdisti se, että ne olivat tavalla tai toisella mieleenpainuvia, mutta kysymysten kirjo oli laaja. Joukossa oli hilpeitä kysymyksiä, suoranaisen laittomia kysymyksiä ja kaikkea siltä väliltä.

Jotkut kysymykset toistuivat vastauksissa monta kertaa. Niitä esimerkkinä käyttäen oudot työhaastattelukysymykset voidaan jakaa kolmeen kategoriaan sen perusteella miten niihin kannattaa varautua. On hyödyllistä miettiä millaisiin kysymyksiin haluat vastata ja tietää millaisiin ei tarvitse vastata. Aloitetaan kevyemmästä päästä.

1. Varaudu ja vastaa pilke silmäkulmassa: Kerro vitsi! / Minkä kirjan luit viimeksi?

Yllätyin siitä, että pienessä kyselyssämme yleisin kommentti oli että hakijaa pyydettiin kertomaan vitsi. Vastaajat arvelivat että kysymyksellä pyrittiin testaamaan heidän reaktiokykyään yllättävissä tilanteissa. Eettistä tai ei, tähän kysymykseen varautuminen ei ole kovin iso homma: tee vaikka kuten yksi vastaaja teki ja kerro klassinen “kaksi mummoa meni mustikkaan, toinen ei mahtunut”. Vitsin laadulla tuskin on merkitystä, mutta kykysi päästä yli yllätyksestä ja sutkauttaa jotain lasketaan luultavasti eduksesi.

Useilta vastaajilta oltiin kysytty myös viimeksi luettua kirjaa. Tällä kysymyksellä kartoitetaan todennäköisesti yhtä paljon hakijan kiinnostusta kehittää itseään lukemalla kuin kykyä muistella rennosti lukemisiaan paineen alla. Voi olla hyödyllistä miettiä tähän vastaus valmiiksi, mutta haastattelu jää tuskin tästä kiinni.

2. Varaudu mutta ei tarvitse vastata, ainakaan käsi sydämellä: Mitä alkoholijuomia juot mieluiten? / Otatko mieluummin puna- vai valkoviiniä?

Moni vastaaja sai haastattelussa eteensä alkoholiaiheisen kysymyksen, vaikka ne eivät ole asiallisia tai tarpeellisia. Usein vaikutti siltä, että haastattelija kiersi ikävän “onko sinulla ongelmia alkoholin kanssa” -kysymyksen kysymällä epäsuorasti lempijuomista tai viinin väristä. Tällainen kysymys ei ole suoranaisesti laiton, mutta sinun on hyvä tietää että työhön liittymättömiin kysymyksiin ei ole pakko vastata täysin totuudenmukaisesti eikä epätäydellistä vastausta voida käyttää sinua vastaan:

Hakija voi periaatteessa jättää vastaamatta kysymykseen joka ei ole työsuhteen kannalta tarpeellinen. Tällaisia kysymyksiä voivat olla esimerkiksi kysymykset asepalveluksen suorittamisesta tai suorittamatta jättämisestä sekä uskontoon, seksuaaliseen suuntautumiseen, alkoholin käyttöön tai poliittiseen vakaumukseen liittyvät kysymykset sekä perhettä tai yleisesti muita henkilöitä koskevat kysymykset. (...)

Käytännössä tilanne on kuitenkin usein sellainen, että vastaamatta jättäminen voi vaarantaa mahdollisuuden työpaikan saamiseen. Hakija voi kuitenkin tarpeellisuusvaatimuksen turvin antaa puutteellisen tai epätäydellisen vastauksen kysymykseen, joka ei liity välittömästi työsuhteeseen. Lain perusteluiden mukaan puutteellisen tai epätäydellisen vastauksen antaminen ei saa johtaa hakijan kannalta kielteisiin seuraamuksiin. Palvelualojen ammattiliitto PAM

Jos sinulta siis kysytään lempijuomasta tai viinin väristä, voit vastata lyhyesti jotakin ja siirtyä haastattelussa eteenpäin. Työnantaja ei voi myöhemmin reklamoida vaikka olisit vastannut “juon shampanjaa kaksi kertaa vuodessa” ja myöhemmin paljastuukin että olet työporukan kovin olutharrastaja.

3. Ei tarvitse eikä kannata vastata: Onko sinulla tyttöystävää? / Oletko miettinyt perheenlisäystä?

Tervetuloa väittelemään kanssani jos olet eri mieltä: kantani on että kenenkään ei pitäisi vastata perhettä tai siviilisäätyä koskeviin kysymyksiin työhaastattelussa. Ne eivät yksinkertaisesti kuulu työhaastatteluun ja niiden käyttäminen valintaperusteena on laitonta.

Vaikka asia ei olisi sinulle ongelma, potkaiset nilkkaan sinkkuja, perheellisiä ja itseäsi jos vastaat tällaiseen kysymykseen. Sinkkuja siksi, että nuori (erityisesti nainen) jolla ei ole vielä perhettä on joidenkin silmissä edelleen potentiaalinen riskirekrytointi. Perheellisiä siksi, että perheestä kysytään liian usein kun tarkoitetaan kysyä onnistuvatko iltakokoukset ja matkustaminen. Itseäsi siksi, että kumpaan tahansa ryhmään tai jonnekin sinne välille asetutkin, sinäkin kärsit kulttuurista jossa sukupuolittuneet odotukset perheenlisäystä kohtaan tuottavat edelleen epätasa-arvoisia työmarkkinoita.

Lisäksi turhat hetero-oletukset aiheuttavat monelle vaivaannuttavia tilanteita, kun perheestä puhuakseen on pakko avata myös seksuaalista suuntautumista joka ei kuulu työnantajalle pätkän vertaa. Nämä kysymykset toistuivat myös meidän kyselyssämme valitettavan monta kertaa.

Vaikka se tuntuisi kurjalta, tee siis kaikille palvelus ja kieltäydy ystävällisesti vastaamasta uteiluihin perheestä tai siviilisäädystä, ellet ole niitä itse vapaaehtoisesti tuonut esiin. Toki perheestä kysyminen voi olla rekrytoijan ajattelemattomuutta tai small talkia, joten vaikeinta voi olla vastata niin ettei haastattelun hyvä henki tyssää siihen. Jos mietit miten kieltäytymisen voi tehdä tyylikkäästi, tässä muutama ehdotus:

  • Tarkoitatko kysyä voinko tehdä iltatöitä tai matkustaa työn takia? Se onnistuu kyllä.

Jos tämä ei riitä ja kynnys ei tunnu liian suurelta, voit sanoa myös:

  • Perhesuhteista puhuminen ei ole minulle ongelma mutta teen sen mielelläni vasta valinnan jälkeen, sillä en halua että minua valitaan kenenkään muun ohi niiden takia.

Jos aiheen vaihto tai ystävällisesti kieltäytyminen ei riitä, on mielestäni perusteltua muuttaa omaa mielipidettään kyseisen työpaikan kulttuurista ja arvoista. Haluatko töihin paikkaan, jossa ihmisiä arvotetaan perhetilanteen perusteella? Voimme yhdessä vaikuttaa siihen, ettei rekrytoijilla ole enää varaa kysyä laittomia kysymyksiä jos he haluavat löytää parhaat osaajat.

Toivottavasti tämä kolmen kategorian jako auttaa sinua seuraavan kerran kun työhaastattelukysymys tuntuu erikoiselta. Jos olet juuri varautumassa työhaastatteluun, kannattaa ladata alta ilmainen check list jolla varmistat että olet muistanut kaiken oleellisen, tiedät yleisimmät haastattelukysymykset ja miten niihin kannattaa vastata sekä ymmärrät mitkä viisi kysymystä tarjoavat parhaan tilaisuuden tuoda osaamisesi esiin.

(Jos oppaan tilauslomake ei näy tässä, päivitä sivu tai avaa lomake klikkaamalla tästä).