Kesä on työnhakijalle katkeransuloista aikaa. Työpaikoilla lomaillaan ja työnhakuprosessit eivät etene, mikä näkyy erityisesti työttömän työnhakijan arjessa. Mielessä pyörii ajatus siitä, että kesästä pitäisi “nauttia nyt kun voi”, mutta se on vaikeaa, sillä työnhaku ei ole lomailua. Kesä on erityistä aikaa myös niille, jotka ovat työsuhteessa, mutta haaveilevat työpaikan vaihtamisesta. Lomalla on aikaa ymmärtää, mistä nykyisessä työssään pitää ja ei pidä, ja usein pahimmat urakriisit koetaankin lomalta palattaessa.

Kesällä sekä työttömällä työnhakijalla että uraa uusiksi pohtivalla olisi suuri halu edistää omaa työnhakua, mutta miten ihmeessä se tehdään, kun muu Suomi lomailee?

Vastauksia alkaa löytyä, kun tarkistaa ensin oman määritelmänsä työnhaulle. Perinteinen työnhaku, jossa työpaikkailmoituksia selataan ja niihin vastataan, on vain jäävuoren huippu kaikista niistä keinoista, joilla omaa työnhakuaan voi edistää. Kesällä ilmoitustyöpaikkoja ei ole tarjolla yhtä paljon kuin muulloin, mutta se ei ole ongelma, koska työnhaku on paljon muutakin.

Millainen työnhaku sopii parhaiten kesäkuukausille? No tietenkin sellainen, jota voi tehdä vaikkapa puistossa seuranaan piknikhuopa ja muistikirja!

Tässä kolme tapaa edistää työnhakua kesällä.

1. Kirkasta oma osaaminen

Richard N. Bolles toteaa joka vuosi päivitettävässä klassikkokirjassaan “What color is your parachute? The Best-Selling Job-Hunting Book in the World”, että työnhaku kannattaa aina aloittaa itsetutkiskelusta. Bollesin mukaan työnhaku, joka lähtee liikkeelle oman osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden pohdinnasta, johtaa työllistymiseen 84 prosentissa tapauksista. Sen sijaan työnhaku, joka alkaa avoimien työpaikkojen selaamisesta, johtaa onnistumiseen vain 4-28% tapauksista. Bolles kirjoittaa amerikkalaisesta näkökulmasta, mutta oman osaamisen kirkastaminen on avain onnistuneeseen työnhakuun myös Suomessa.

Jos olet moniosaaja tai generalisti, oman osaamisen määrittely on usein koko työnhaun pahin pähkinä purtavaksi. Moniosaajilla uran punaisia lankoja voi olla useita, ja niiden tiivistäminen työnantajaa kiinnostavaksi kokonaisuudeksi on haastavaa. Monipuolinen osaaminen ei ole häpeä, vaan rikkaus. (Lopetaanko jo sillisalaatista puhuminen?) On kuitenkin hyvä muistaa, että et voi esitellä työnantajalle kaikkea osaamistasi ja odottaa, että hän osaa poimia hakemasi tehtävän kannalta relevantin osaamisen.

Sinun tehtäväsi työnhaussa on tietää, mitkä osat osaamisestasi ovat olennaisia juuri tämän hakemuksen kannalta, ja malttaa jättää vähemmän relevantit mainitsematta. Tämä ei johdu siitä, että työnantajat olisivat niin rajoittuneita, ettei heitä kiinnosta monipuolinen osaaminen. Se johtuu siitä, että he ovat kiireisiä. CV:si lukeva rekrytoija tai työnantaja käyttää sen parissa keskimäärin kahdeksan sekuntia, ja on sinun tehtäväsi varmistaa, että hän ehtii siinä ajassa bongata olennaisen. Siksi oman osaamisen ymmärtäminen on avain siihen, että teet parempia hakemuksia ja pääset niiden kautta haastatteluun.

Täsmävinkki kesään: ota muistivihko mukaan ulos ja listaa kaikki osaamisalueesi. Älä tyydy ammatilliseen osaamiseen, vaan listaa myös vapaa-ajan intohimot. Jos harrastat keilaamista, autat ystäviäsi sisustamaan tai tuunaat polkupyöriä, kirjoita nämäkin taidot ylös. Kun sinulla on kattava lista osaamisestasi, ala järjestellä sitä erilaisiin alaryhmiin: esimerkiksi työhön liittyvä substanssi, vuorovaikutustaidot, analyyttiset taidot, muut taidot. Valitse joukosta ne, joita haluaisit eniten päästä käyttämään työssäsi, ja listaa niiden alle referenssejä: mistä olet nämä taidot oppinut, missä olet päässyt harjoittamaan niitä, kuka voisi suositella sinua ja vahvistaa tämän taidon?

2. Pohdi omia tarpeitasi työpaikan suhteen

Oman osaamisen kirkastamisen lisäksi on tärkeää pohtia, millaisia kriteerejä sinulla on tulevaa työpaikkaasi kohtaan. Millaisten aiheiden parissa haluaisit tehdä töitä? Haluatko ympärillesi tiimin, vai teetkö töitä mieluiten itsenäisesti? Ovatko työpaikan arvot sinulle tärkeitä? Kuinka paljon haluat vastuuta, entä kehittymismahdollisuuksia? Mikä on minimipalkkasi, ja onko etätyömahdollisuus sinulle tärkeä asia?

Kun kannustan ihmisiä miettimään kriteereitään seuraavan työpaikan suhteen, saan usein kuulla, että tällaiseen valikoivuuteen ei ole työnhakijalla varaa. Kun työpaikoista on muutenkin kova kilpailu, omien tarpeiden pohtiminen tuntuu monen mielestä utopistiselta. Jos ajattelet näin, esittelen asian eri kulmasta: työnantajaa kiinnostaa kuulla, miksi hänen tarjoamansa paikka olisi täydellinen sinulle. Jos olet miettinyt ensin omia tarpeitasi, pystyt perustelemaan tämänkin helpommin.

Jos yrität hakea kaikkea mikä liikkuu etkä pysähdy miettimään omia kriteereitäsi, et itse asiassa paranna mahdollisuuksiasi ollenkaan. Hakijalle, joka haluaa minkä tahansa työpaikan, ei usein löydy töitä.

Täsmävinkki kesään: lähde kaverin kanssa metsäkävelylle pohtimaan, mitkä asiat ovat sinulle töissä tärkeitä. Kotiin päästyäsi tee muistiinpanot ja valitse kymmenen kriteeriä, esimerkiksi liittyen tiimin kokoon, työaikoihin, perheystävällisyyteen, kehitysmahdollisuuksiin, arvoihin, jne. Kirjoita jokaisen kriteerin alle yhden kappaleen mittainen kuvaus ihannetilanteestasi, alkaen esimerkiksi näin:

Perheystävällisyys

Minulle on tärkeää, että työpaikalla saa aidosti itse päättää, pystyykö jäämään ylitöihin. Ihannetilanteessa voisin lähteä toisinaan töistä jo kolmelta ja jatkaa töitä kun lapset ovat menneet nukkumaan…

Kehitysmahdollisuudet

Minulle on tärkeää, että työnantaja kannustaa hakemaan vaativampia paikkoja talon sisällä sitä mukaa, kun työntekijä kehittyy. Ihannetilanteessa jokaiselle työntekijälle tehtäisiin kehityssuunnitelma, jossa uran kehitystä pohdittaisiin yhdessä, asettaen tavoitteet useaksi vuodeksi eteenpäin…


3. Etsi tietoa työnantajien tarpeista

Kun olet pohtinut omaa osaamistasi ja omia tarpeitasi, on aika siirtyä pohtimaan työnantajien tarpeita. Työpaikan voi löytää ilman ilmoitustakin, kun kääntää katseensa yhteiskunnan ja työnantajien tarpeisiin. Itse asiassa noin 70-80% työpaikoista täytetään ilman ilmoittelua. Tämän vuoksi puhumme Kumouksessa mieluummin tarvetyöpaikoista kun piilotyöpaikoista.

Kesä on hyvää aikaa lukea lehtiä ja bongailla, millaisia uusia hankkeita on käynnissä ja millaiset uudet innovaatiot ovat nousussa. Kun olet ensin kirkastanut oman osaamisesi, voit alkaa pohtia, millaiset työnantajat voisivat hyötyä siitä. Jos sinulla on kaksi osaamisaluetta, jotka eivät näennäisesti liity toisiinsa mitenkään, mieti uudelleen. Yllättävät osaamisyhdistelmät ovat hyvä alku pohdinnalle. Oletko esimerkiksi opiskellut kieliä, ja intohimosi vapaa-ajalla on kahvi? Kuka voisi tarvita kielitaitoista kahvihifistelijää? Voisitko itse perustaa esim. Airbnb:n kautta palvelun, jossa järjestät kahvikierroksia turisteille Helsingissä? Vai tarvitsevatko esimerkiksi Paulig tai Meira sisällöntuotantoa eri kielillä?

Omasta osaamisesta ja tarpeista lähtevä pohdinta avaa uudenlaisia työnhaun maisemia. Itse sain ensimmäisen valmistumisen jälkeisen työpaikkani juuri tällä metodilla: luin kesällä jutun yrityksestä, joka yhdisti jännittävällä tavalla kaksi osaamisaluettani (demokratian ja myynnin), ja syksyllä hain sinne töihin vaikka heillä ei ollut missään vaiheessa työpaikkailmoitusta. Anna mielikuvituksesi lentää kesällä! Kirjaa kaikki mahdolliset ideat ylös. Loppukesästä voit karsia ja jäsennellä ajatuksiasi. Käytä apuna aiemmin tekemääsi oman osaamisen listausta ja kriteeristöä työpaikalle, kun listaat organisaatioita, jotka sinua voisivat kiinnostaa.

Jos olet kiinnostunut yritysten sijaan järjestöistä tai julkisesta puolesta, tutki kesän aikana, millaisia uusia projekteja sinua kiinnostavilla aloilla on käynnistynyt. Millaista hankeavustusta eri järjestöt, virastot tai kaupungit ovat saaneet? Voisiko sinulla olla tarjota osaamista näihin hankkeisiin? Selvitä hankkeiden yhteyshenkilöt ja tee valmis soittolista elokuuta varten!

Täsmävinkki kesään: Listaa kiinnostavien organisaatioiden yhteyshenkilöt nyt, ja voit tarttua puhelimeen elokuussa. Jos tämä tuntuu mahdottomalta, kurkkaa webinaarimme, jossa tarjoamme apua puhelinpelon voittamiseen.

Kun rakennat soittolistaa, on hyvä pitää mielessä muutama asia. Et tee soittolistaa sitä varten, että tarjoaisit itseäsi töihin suoraan puhelimessa, vaan haluat saada lisätietoja organisaatiosta. Sinun ei siis tarvitse listata esihenkilöitä tai rekrytoinnista päättäviä tahoja, vaan keitä tahansa, jotka voisivat kertoa sinulle lisää organisaatioista tai työpaikasta. Jos teillä on yhteisiä tuttuja, aina parempi, mutta voit soittaa myös täysin vieraalle henkilölle.

Puhelimessa voit kertoa, että olet kiinnostunut kyseisen henkilön tekemästä työstä, ja haluaisit haastatella häntä lounaan muodossa. Se on todella toimiva tapa tutustua ihmisiin, jotka tekevät töitä sellaisten asioiden parissa, jotka kiinnostavat sinua. Et siis pyydä työhaastattelua, vaan pyydät lupaa haastatella sinua kiinnostavaa ihmistä, jotta hän voi antaa sinulle uravinkkejä samanlaisiin tehtäviin pääsemiseksi. Toimii yllättävän hyvin! Harva kieltäytyy haastattelusta, ja jokainen keskustelu voi avata uusia mahdollisuuksia.

Toivottavasti sait tästä kirjoituksesta uusia vinkkejä työnhaun ja kesän yhdistämiseen! Kaikkia mainittuja neuvoja voi harjoittaa itsenäisesti, mutta jos kaipaat systemaattisempaa järjestystä, yhteisön tukea ja moniosaajalle suunniteltuja pohjia esimerkiksi omien tarpeiden pohtimiseen, muista että Kumouksen verkkokursseille pääsee mukaan koko kesän ajan. Lopuksi vielä tärkein vinkki kesään: muista myös pitää lomaa työnhausta!